OM TEATRET 

Teater der spilles af lyst

Gorgerne er et frivilligt teater- og musicalensemble, som har eksisteret siden 1997. Igennem årene er teatret vokset med ambitionerne om ikke bare at kunne opføre frivilligt musikteater, der er på højde med de professionelle teatre, men at tilføje noget nyt og anderledes til musicalscenen i Danmark. Dette har resulteret i en lang række kendte og især ukendte musicals samt store og små koncerter, der i dag har gjort, at Teatret Gorgerne er kendt som et af de mest ambitiøse frivillige teatre i Danmark.

Teatret Gorgernes store kærlighed til musicalgenren er i dag garant for kvalitet. Vi vælger den gode historiefortælling i musikken frem for hits, og den ukendte titel frem for fortærskede forestillinger. Det har igennem årene resulteret i en række fantastiske musicals, som ingen professionelle teatre herhjemme har turde røre med en ildtang.

Vi mener, at publikum fortjener at blive præsenteret for noget af det bedste, som musicalgenren kan byde på, og vores valg af forestillinger gør heldigvis, at vi tiltrækker en stor talentmasse. Både dygtige mennesker, der er på vej ind på de kunstneriske uddannelser, og erfarne performere, både uddannede og autodidakte, der vil arbejde med materiale, de ellers sjældent har mulighed for.

 

Teatret Gorgerne er frem for alt en forening, og derfor er det fællesskabet, der er den vigtigste ingrediens. Alle arbejder ulønnet, og arbejdet drives udelukkende af kærlighed til vores forestillinger og koncerter. Det gælder lige fra det kreative team og performere, til PR og fondsøgning, der alle lægger en enorm mængde tid og kræfter i projekterne. Vi mener, at dette er grunden til, at vi igen og igen leverer store og intense teateroplevelser. Teatret får heller ingen fast støtte fra stat, kommune eller sponsorer. Vi afhænger stort set udelukkende af billetindtægter fra vores trofaste stampublikum og folk, der vil have en spændende teateroplevelse. Dette betyder, at det er med vores eksistens som indsats, hver gang vi producerer en ny forestilling.

Teatret Gorgerne har spillet på nogle af hovedstadsområdets bedste scener, deriblandt Det Kongelige Teater, Tivolis Koncertsal, Gladsaxe Teater, Teatret Zeppelin, Plænen i Tivoli, Portalen i Greve, Galaksen i Værløse og i Royal Arena. Vi modtog Greve Kommunes kulturpris i 2003 og har været nomineret af cph.culture.dk for Årets Musical – sammen med alle de professionelle teatre – hele to gange. I dag hører foreningen til i Brøndby. 

TEATER MED VOKSEVÆRK

HISTORIEN OM TEATRET GORGERNE

Det, der i dag er et af Danmarks mest ambitiøse frivillige teatre, startede, som så mange andre teaterensembler; som en god idé hos nogle unge mennesker. De havde hjemsted i Greve Ungdomscenter – et kommunalt center med aktiviteter for unge under 25 år – og det var her gruppen, som på det tidspunkt ikke havde noget navn, besluttede sig for at danne et teaterhold.
I 1996 startede gruppen prøver på 70’ernes hitmusical Grease, der spillede i Ungdomscenteret i 1997, men siden fik den populære opsætning mulighed for at spille i Portalen – det store lokale kulturhus -, og dermed var grundlaget for samarbejdet lagt.

I de følgende år med UngdomsCenteret i ryggen satte gruppen yderligere to store musicals op, lavede børneteater og en stor teaterkoncert. Det var også her, at navnet Gorgerne kom til -inspireret af de kæmpemæssige fantasimonstre fra Jim Hensons Fragglerne.

De stødt voksende teaterproduktioner var meget populære i lokalsamfundet og tiltrak også opmærksomhed uden for Greve, hvilket betød, at nye kræfter søgte til Gorgerne for at blive udfordret kreativt. Her spillede Gorgerne forestillinger som Atlantis og Hair samt kastede sig over sin første ukendte forestilling, nemlig kultmusicalen Little Shop of Horrors.

En forening blev skabt

I 2001 havde Gorgerne fået vokseværk. Gruppen talte en betragtelig mængde af dygtige sangere og skuespillere, og opsætningerne blev stadig større og mere ambitiøse. Samtidig havde flere af de medvirkende efterhånden overskredet aldersgrænsen i ungdomscentret, så man besluttede at prøve at stå på egne ben og oprettede Teaterforeningen Gorgerne. Der blev valgt en bestyrelse og skrevet vedtægter, og målsætningen om at fremme kendskabet til musikteater og tage genren alvorligt blev lagt.

Uden kommunal støtte og tilholdssted startede gruppen på en frisk og satte sig for at starte i det små. Det første år gik med at spille børneteater og mindre forestillinger som Dyrerne i Hakkebakkeskoven og Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat på et meget skrabet budget, men efterhånden som økonomien og foreningen voksede sig stærkere, kunne man igen vende sig mod det, man brændte for, nemlig musicalteater af højeste kaliber.

De store scener

Teatret Gorgerne har bevæget sig fremad med stormskridt. Fra at spille musicals som Rent, Urinetown og Jekyll & Hyde i Portalen i Greve sprang teatret til andre scener og stillede sig selv større og større udfordringer – uden at slække på kravene til kvalitet og niveau. Det skelsættende øjeblik kom i 2009, da succesforestillingen Chess rykkede fra Portalen til Tivolis Koncertsal og fortsatte med at trække fulde huse i den enorme sal.

Med den kunstneriske ambition forrest indtog Gorgerne Gladsaxe Teater i 2010 med danmarkspremieren på Monty Python’s SPAMALOT, opførte i 2011 sin største produktion nogensinde med Jesus Christ Superstar – 40-års jubilæumskoncert i Tivolis Koncertsal og fulgte året efter op med at indtage Det Kongelige Teaters anneksscene Stærekassen med mandestripmusicalen The Full Monty. De seneste år har vi samarbejdet med spillestedet Galaksen og deres fantastiske teatersal. Det har givet mulighed for at præsentere nye forestillinger, som mange danskere ikke kender til: Danmarkspremierer på Legally Blonde og Titanic, Broadwayhits som The Drowsy Chaperone og Young Frankenstein samt musicalklassikere som Chicago og Footloose.

Koncerterne

Teatret Gorgernes koncertvirksomhed har også udviklet sig fra de mindste til de største scener. En fast tradition er Gorgernes Julekor Rødhuerne som spreder julestemning med gadekoncerter i december.

De årlige Intimkoncerter, hvor publikum kommer helt tæt på performerne, er blevet et tilløbsstykke, og vi har i en årrække haft stor succes med intense udgaver af Jesus Christ Superstar som kirkekoncert i påskedagene.

Vi har også haft fornøjelsen at arbejde samme med nogle af landets dygtigste musikeren, bl.a. Promenadeorkesteret og med Danmarks Underholdningsorkester, hvor vi, sammen med række kendte solister, opførte Jesus Christ Superstar – 50-års jubilæumskoncert på bl.a. Odeon i Odense, Det Kongelige Teaters Gamle Scene og et propfyldt Royal Arena.

Medlemskab af

Teatret Gorgerne

Er du interesseret i at blive medlem af Teatret Gorgerne, så kontakt os på info@gorgerne.dk

Vil du indbetale dit kontingent, skal du gøre det på vores kontonummer eller MobilePay.
Husk at skrive navn på indbetalingen, så vi kan se, hvem der har betalt:

Reg.nummer: 1551
Kontonummer: 60081174
MobilePay: 95645

Aktivt medlem

De fleste aktive medlemmer af Teatret Gorgerne slutter sig til teatret via de auditions, der bliver afholdt før prøvestart på en ny forestilling. Disse auditions bliver for det meste slået op på diverse relaterede teatersider samt her på siden, via vores nyhedsbrev og på vores Facebookprofil. Ud fra disse auditions, der typisk indeholder skuespil-, sang og danseprøver, sammensætter det kreative team castet, der skal stå på scenen i den pågældende forestilling. Som aktivt medlem kan du være en del af alle Gorgernes aktiviteter, stille op til bestyrelsen, og du har stemmeret til generalforsamlingen.

At være aktivt medlem betyder ikke, at man automatisk er sikret en plads på scenen i en produktion. Gorgerne er et ambitiøst teater med temmelig høj standard, og derfor er der forud for alle produktioner en optagelsesprøve både for nye og gamle medlemmer. Dermed kan produktionsholdet sammensætte det bedst tænkelige hold til den aktuelle forestilling. Gorgerne vil gerne undgå, at folk går på scenen “ som fyld” og vil hellere have et stramt, energifyldt og dynamisk ensemble.

Aktivt medlemskab i Gorgerne koster 400 kr. årligt.

Interessemedlem

Da vi er en forening, kan alle teknisk set blive medlem af Teatret Gorgerne. Vi har masser af interessemedlemmer, der glædelig betaler et mindre kontingent for at kunne støtte op om det lille teater. Det kan være skuespillere fra tidligere produktioner eller venner, famille eller helt andre, der gerne vil holde sig orienteret og bakke op om Gorgernes forestillinger. Der er også en del af disse medlemmer, der melder sig under fanerne til produktionsarbejde på de store musicalforestillinger, men det er ingen forudsætning.

Alle interessemedlemmer modtager interne nyheder, invitation til workshops, særarrangementer og auditions, men kan ikke stille op til bestyrelsen og har ikke stemmeret til generalforsamlingen.

Interessemedlemskab i Gorgerne koster 200 kr. årligt.

 

Få svar på de mest stillede spørgsmål .

FAQ

Bestyrelse

Teatret Gorgernes bestyrelse vælges hvert andet år, og består af 5 medlemmer med stemmeret, samt 2 suppleanter uden stemmeret.

Formand: Tom Aarup Larsen
Næstformand: Esben Frank
Kasserer: Jan M. Jensen
Sekretær: Rikke Osvang Aarup
Menigt medlem 1: David Lakshøj-Hansen
Menigt medlem 2: Christian Haagen Birkvang
Suppleant 1: Jonas Riff Bøger
Suppleant 2: Julie Lund

GÅ PÅ OPDAGELSE I ARKIVET

Teatret Gorgerne har produceret musicals og koncerter på et hav af forskellige scener i mere end 20 år, og i arkivet finder du billeder, video og masser af info om vores produktioner.